توريسم

بررسی چالش ها و راهکارهای سفر معلولان در وبلاگ بیستک!

Challenges and travel strategies for the disabled-bistac-ir00

بررسی چالش ها و راهکارهای سفر معلولان در وبلاگ بیستک!

Challenges and travel strategies for the disabled-bistac-ir01

Challenges and travel strategies for the disabled-bistac-ir01

بررسی چالشها و راهکارهای سفر معلولان؛ سوم دسامبر مصادف با ۱۲ آذر از سوی سازمان ملل روز جهانی معلولین نامگذاری شده است. طبق آخرین آمارهای منتشر شده، بیش از پانصد میلیون نفر در جهان به دلیل نقص در سیستم مغزی، جسمی و حسی از معلولیت رنج می ‌برند. معلولان با وجود محدودیت‌های حسی و حرکتی باید مانند بقیه از امکانات رفاهی و اجتماعی برخوردار باشند. آنها باید بتوانند به راحتی دیگر افراد در خیابان ها و مکان های عمومی تردد کنند، شغل داشته باشند و حتی به سفر بروند.

وبلاگ بیستک، در این مطلب به شما میگویید که با برنامه ریزی و رعایت برخی نکات، افراد با ناتوانی های جسمی هم می توانند به راحتی به مقصد رویاییشان سفر کنند، فعالیتهای دلخواهشان را انجام دهند و از دیدنی ها لذت ببرند.

Challenges and travel strategies for the disabled-bistac-ir02

Challenges and travel strategies for the disabled-bistac-ir02

توصیه های سفر معلولان:

 

نیازهای جسمی خود را درنظر بگیرید و هدف سفرتان را مشخص کنید. بزرگترین قدم این است که نیازهای خود را در نظر بگیرید. باید بدانید که احتیاجات فیزیکی شما شامل چه چیزهایی است و در این سفر به دنبال چه هدفی هستید. مقداری از زمانتان را به دانستن این موضوع اختصاص دهید که کدام نیاز شما مهم تر است و بهترین راه و ابزار برای برطرف کردن آن چیست?

 

از خودتان این ۵ سوال مهم را بپرسید:

 

– ایده آل ترین شکل حمل و نقل برای من چه چیزی است؟

– چه عواملی این سفر را برای من و همسفرانم آسانتر خواهد کرد؟

– هدف من از این سفر چیست؟

– با چه وسایل و امکاناتی بهترین حالت سفر را تجربه می کنم؟

– چه چیزی از زندگی روزانه ام در سفر همراه من باشد تا احساس راحتی کنم؟

زمانی که به این سوال ها پاسخ دادید و تمام خواسته هایتان را در نظر گرفتید، می توانید برنامه ریزی برای سفرتان را آغاز کنید.

 

مقصد و فعالیتهای مورد علاقه تان را برنامه ریزی کنید:

اگر قرار است با صندلی چرخ دار یا هر وسیله ای که به آن احتیاج دارید سفر کنید، باید طرح و برنامه خود را از قبل آماده کنید. باید بدانید که دقیقا قرار است به کجا بروید و چه کارهایی انجام دهید. وسایل حمل و نقل و اقامتگاههایی که مناسب وضعیت شماست را شناسایی کنید و از امکانات آنها اطمینان داشته باشید.

احتیاجات خود را با یک مسئول حمل و نقل در میان بگذارید!

 

بعد ازاینکه اهدافتان را مشخص کردید، وضعیتتان را با یک متخصص وسایل نقلیه در میان بگذارید. مثلا لیستی از افرادی که لازم است با آنها صحبت کنید تهیه کنید. آنها می توانند مسئول ایرلاین، راننده اتوبوس یا راننده هر وسیله دیگری باشند و با توجه به نوع معلولیتتان، اطلاعات مفیدی درباره راه های مناسب رفت و آمد پیش رویتان بگذارند. بعد از آن سعی کنید  به پرسشهای زیر پاسخ دهید و گزینه های مربوط به خودتان را انتخاب کنید:

قرار است چطور به مقصدم برسم؟

– ماشین، هواپیما، اتوبوس یا تاکسی

چطور از جایی به جای دیگر بروم؟

– وسایل نقلیه عمومی،تاکسی یا ماشین دوستان و افراد خانواده

قرار است کجا بمانم؟

– هتل، اقامتگاههای مخصوص یا خانه افراد آشنا

در اتاقم به چه چیزهایی احتیاج خواهم داشت؟

– حمام قابل دسترس، فضای اضافی برای صندلی چرخ دار یا وسایل دیگر

 

مشخص کنید در هر بخش از سفر چقدر زمان احتیاج دارید؟

 

آخرین موضوعی که قبل از رزرو کردن باید به آن فکر کنید، مقدار زمانی است که در هر مرحله از سفر احتیاج دارید. ممکن است زمان زیادی برای صحبت با مسئول پرواز یا پیدا کردن تاکسی مناسب احتیاج داشته باشید. پس در برنامه ریزی هایتان همیشه وقت بیشتری در نظر بگیرید.

 

مراحل مختلف سفرتان را از قبل رزرو کنید!

 

حالا که مقصد و نیازهایتان مشخص شده ، می توانید با آگاهی کامل به سراغ رزرو کردن بروید. به شما توصیه می کنیم که با تلفن کارهای رزرو را انجام دهید چون از این طریق می توانید شرایط و سوالهایتان را با مسئول مربوط مطرح کنید. البته در بخش ” خدمات مسافران ” وب سایت ها هم معمولآ اطلاعات ارزشمندی در اینباره وجود دارد.

 

در قابل دسترس ترین منطقه شهر اقامت کنید!

 

گرچه رعایت این مورد بسیار سخت است اما بهتر است محله ای را برای اقامت انتخاب کنید که رفت و آمد در آن ساده تر باشد. جایی که زمین مسطحی دارد و قرار نیست تپه نوردی کنید یا از پله ها پایین و بالا بروید. برای این منظور می توانید از سرچ خیابانی گوگل مپ استفاده کنید یا از مسئولان هتل و اقامتگاه درباره شرایط رفت و آمد بپرسید.

 

رزرو کردن تنها به بلیط هتل و هواپیما خلاصه نمی شود!

 

اگر برای رفت وآمد به تاکسی یا اتوبوس احتیاج دارید، آنها را هم رزرو کنید و اطمینان حاصل کنید وسیله ای که در نظر گرفته شده، مناسب وضعیت شماست. اگر قرار است با تور به سفر بروید، بپرسید که سفر با چه نوع اتوبوسی انجام می شود. برخی از اتوبوسها مناسب سوار شدن و نشستن معلولان هستند و برخی دیگر به بالابر یا صندلی های مخصوص احتیاج دارند.

 

وسایل مورد نظرتان را کرایه کنید!

 

می توانید وسایل مورد نیازتان مثل ویلچر را در محل هایی خاص کرایه کنید .این موضع درباره افرادی صادق است که به تنهایی و با کمک محدود قادر به رفت و آمد هستند . با این روش در ماشین و تاکسی جای بار کمتری گرفته می شود و زمان بیشتری در فرودگاه خواهید داشت.

 

اگر وسایل نقلیه عمومی امکانات کافی دارد، از آنها استفاده کنید!

ممکن است کشور یا شهر مقصد شما امکانات کافی برای رفت و آمد معلولان در نظر گرفته باشد. این شیوه رفت و آمد هزینه و زمان کمتری را به هدر می دهد. فقط یادتان باشد که از قبل راجع به وضعیت رفت و آمد عمومی، مسیرهای درست، توقفگاه ها و کرایه ها اطلاعات کسب کنید و ندانسته خودتان را به دردسر نیاندازید.

با پزشکتان درباره سفر صحبت کنید!

 

سوالها و شرایط سفرتان را با پزشک خود مطرح کنید و درباره مقدار دارویی که لازم است استفاده کنید اطلاعات بگیرید. از پزشکتان بخواهید که یک گواهی با توجه به نیازهای دارویی شما بنویسد. داشتن گواهی معتبر به دیگران این توضیح را می دهد که به چه چیز احتیاج دارید و دلیل این احتیاج چیست. این موضوع به ویژه هنگام شرایط خاص در هتل یا هواپیما کارساز خواهد بود.

 

حواستان به داروهایتان باشد!

 

مطمئن شوید که داروهایتان برچسب گذاری واضحی داشته و به شکل معتبر بسته بندی شده است. این موضوع به مسئولان فرودگاه این اطمینان را می دهد که داروها، شناخته شده و متعلق به شماست . بر روی داروها باید اطلاعات لازم درباره مواد تشکیل دهنده و شیوه مصرف وجود داشته باشد. کیف یا بسته کوچکی برای این منظور در نظر بگیرید و به مقدار کافی با خود دارو داشته باشید. آنها را با دقت بسته بندی کنید تا مبادا هنگام جابه جایی بار، دواهای مایع به دیگر وسایلتان نشت کند. اگر می توانید به جای داروهای مایع از قرص استفاده کنید.

مهم نیست به کجا سفر میکنید، همیشه لیست داروهایی که با خود حمل می کنید را جایی یادداشت کنید. می توانید  آنها را در گوشی همراهتان بنویسید یا به خودتان ایمیل کنید. این موضوع وقتی به چشم می آید که دارویی گم شده باشد یا بخواهید از داروخانه مقدار بیشتری دارو بگیرید. همانطور که پیش از این گفتیم بهتر است که از دکتر خود گواهی برای حمل داروهایتان و تعداد و نوع آنها تهیه کنید تا در صورت مشکل در فرودگاه بتوانید بدون دردسر وضعیت خودتان را توضیح دهید.

 

درباره قوانین حمل دارو در پرواز بیشتر بدانید!

 

درباره قوانین آوردن دارو در هواپیما بیشتر بخوانید و اطلاعات کسب کنید . به صورت کلی تمام داروها باید به برچسب و بسته بندی کارخانه مجهز باشند. مایعات دارویی تا سقف ۸۵ گرم اجازه حمل در پرواز را دارند اما برای آوردن قرص محدودیتی وجود ندارد.

 

همیشه نقشه دومی هم داشته باشید!

 

حتی اگر در عالی ترین حالت به سفر بروید، باز ممکن است اتفاقی به اشتباه رخ دهد. ممکن است صندلی چرخ دار شما خراب شود یا قطارتان را برای شهر بعدی از دست بدهید. بنابراین باید برای این اشتباهات غیرمنتظره آماده باشید، انعطاف پذیریتان را بالا ببرید و با کسی سفر کنید که در طول راه به شما کمک کند.

با سپاس از : shab & scootaround

دیدگاهتان را بنویسید