الكترونيك, خبري, صنعت, لوازم خانگي, لوازم صوت و تصويري

معرفی اسپیکر بلوتوثی Harman Kardon Onyx Studio 3 – وبلاگ بیستک!

سیدنی هامرن در اواخر سال ۱۹۳۰ پس از فارغ التحصیلی در رشته فیزیک به عنوان یک مهندس کار خود را در شرکت دیوید بوگن که تولیدکننده اسپیکر و سیستم های صوتی معمولی بود آغاز کرد و در حین کار با یک مهندس به نام برنارد کاردون آشنا شد. آنها با تلاش و تحقیق بسیار دریافتند که تنها با تغییرات و اصلاحات کوچک در آمپلی فایرهای بوگن می توانند وضوح و شفافیت فوق العاده ای را به موسیقی اهدا کنند. پس از مدتی و در سال ۱۹۵۳ این دو، شرکت هارمن کاردون را با سرمایه اولیه ۱۰۰ هزار دلار تشکیل دادند. در واسط ۱۹۵۰ دکتر هارمن سهم کاردون را خریداری و فعالیت آن را به طور چشم گیری گسترش داد.
تولیدات و برندهایی که امروز از این کمپانی در بازار دیده می شود علاوه بر مارک Harman/Kardon شامل برندهای JBL که سیستم های صوتی خانگی و حرفه ای هستند، Mark Levinson  که سیستم صوتی خودرو برای کمپانی لکسوس را بر عهده دارد و Infiniti که در مرسدس بنز کوپه، سالن اپرای سیدنی، استدیو ضبط صدای مدونا و غیره نیز است.

و اما نگاهی به اسپیکر بسیار زیبا و قدرتمند هارمن/کاردون یعنی Onyx Studio 3 می اندازیم. دستگاه بی رغیبی که بی شک یکی از بهترین گزینه ها برای تامین صدایی بی بدیل به عنوان اسپیکری پرتابل در منزل، محل کار و یا هرجای دیگری می تواند باشد.

طراحی و ظاهر :

یکی از نمونه اسپیکرهایی که در لابراتور جانبی مورد تست و بررسی قرار گرفته است Onyx Studio 3 است هنگامی که این اسپیکر به دست ما رسید، تنها جعبه ای مکعب مستطیل شکل را دریافت کردیم که دستگیره ای روی آن جهت حمل راحت تر اسپیکر وجود داشت که کمی ما را به فکر و اندیشه  در پس طراحی آن دلگرم کرد.
و اما پس از باز کردن جعبه، دفترچه راهنما و سه مدل کابل برق شارژ با سری های مختلف را دیدیم که تنها دلیل وجود این سه کابل با دو شاخه های مختلف طبق سه استاندارد جهانی و اصلی است. در واقع مهم نیست شما در چه کشوری این اسپیکر را خریداری می کنید زیرا با کابل برق های مختلف موجود، می توانید اسپیکر را بدون استفاده از مبدل، شارژ نمایید.
این امر نشان دهنده دقت کمپانی هارمن به کوچکترین جزئیات حتی در اقلام همراه محصول بوده که کاربر احساس کم و کاستی نخواهد داشت.
با برداشتن این کابل ها و محافظ مقوایی زیرین آن به اسپیکر می رسیم وقتی اسپیکر را از کاور محافظ خارج می کنیم، مرغوبیت، خاص بودن و کیفیت ساخت آن کاملا قابل لمس است. به نوعی سازنده نهایت و ایده آل ترین مواد را در ساخت و طراحی آن به کار گرفته است.
این اسپیکر نمایی دایره ای شکل و زیبا دارد. اوج این طراحی با قرار گرفتن اسپیکر در نمایی از اتاق منزل و یا اداره، و روی میز بیشتر خودنمایی می کند. روی اسپیکر که حالتی قوس دار دارد با لایه ای از پارچه ی خاص و بسیار با کیفیتی پوشانده شده است که این قوس، زیبایی خاصی به اسپیکر می‌بخشد علاوه بر اینکه باعث انتشار بهتر صدا نیز خواهد شد. قاب پشتی آن نیز با نمایی چرم گونه طراحی ‌شده است.
قسمت دیگری که در پشت اسپیکر خودنمایی می کند، ساب یا خروجی هوای نقره ای رنگی است که لوگوی هارمن کاردن روی آن نقش بسته است. که در هنگام پخش بیس، ضمن ایجاد جذابیت ظاهری باعث ایجاد ویبره و بیس نرم تری می شود.

با اطمینان می‌توان گفت که هارمن/کاردن در ساخت این اسپیکر ۲ کیلو گرمی، دقت بالایی به خرج داده است. لبه هایی بدون تیزی، که زاویه‌ خوبی دارند. این کمپانی اسپیکر اونیکس استدیو۳ را پرتابل و قابل حمل معرفی کرده است اما خبری از دستگیره و یا حلقه روی آن وجود ندارد. تنها حفره ای در قسمت بالایی پشت آن طراحی شده است که بدون شک بهترین محل قرارگیری برای این منظور به نظر می رسد که خلاقیت مثال زدنی دارد، تا هم به حمل و جابه جایی کمک کند و هم از وسیله ی اضافی استفاده نشده تا از زیبایی ظاهری آن نکاهد.
اگر قبلا مدل قبلی آن یعنی Onyx Studio 2 را دیده باشید، حتما متوجه تفاوت در نوع و جنس پایه های آن مانند ما نیز خواهید شد. با قرار دادن اسپیکر روی میز فضای گسترده ای را اشغال نکرد و تنها به زیبایی روی دو پایه ی خود گوشه ای ایستاد و به لحاظ نوع طراحی زیبایی که دارد از این اسپیکر روی میز و کنار تلویزیون اغلب استفاده می شود.

روی لبه ی بالایی اسپیکر دکمه هایی برای کنترل موسیقی و تماس قرار گرفته اند که به ترتیب، دکمه پاور، زیاد و کم صدا، پاسخگویی به تماس دریافتی و در نهایت دکمه کنترل بلوتوث.
این اسپیکر جزو معدود دستگاه هایی است که دکمه پاسخگویی به تماس را روی خود دارد. در اکثر مدل ها شما هنگام دریافت تماس، توسط گوشی متصل به آن می توانید فرآیند پاسخگویی را به انجام برسانید. بنابراین توجه به این نکته ضروری است که هنگام پخش موسیقی، حتی یک تماس از دست رفته نخواهید داشت.
هنگام کار کردن با این دکمه ها شما نیز همانند ما این نتیجه را خواهید گرفت که راحت ترین و سریعترین محل دسترسی را دارند.
پشت اسپیکر و تقریبا بین دو پایه آن پورت ها قرار گرفته اند که شامل SERVICE، AUX و POWER هستند. پورت پاور در واقع محل اتصال کابل شارژ، AUX امکان اتصال از طریق کابل صدا به اسپیکر را میسر می سازد و در نهایت SERVICE که پورت مخصوص آپدیت Frame Ware دستگاه است که تنها توسط کارخانه مورد استفاده قرار می گیرد.
شاید تنها ایرادی که بتوان در مورد طراحی این اسپیکر بیان کرد عدم وجود درپوش روی این پورت ها باشد. اما از آن جایی که از این اسپیکر بیشتر در محیط های بسته مانند منزل و محل کار استفاده می شود و آسیبی متوجه آن نخواهد شد، می توان از این مورد چشم پوشی کرد.
اما در نهایت این طراحی بیان این نکته، صحت و اوج هنر آن را به رخ می نماید که این اسپیکر برنده جایزه طراحی reddot award در سال ۲۰۱۶ شده است.
هر ساله طراحان و تولیدکنندگان از بیش ۷۰ کشور مختلف، بهترین و زیباترین محصولات خود را در نمایشگاه reddot award به معرض نمایش گذاشته و به رقابت با هم می پردازند. کمپانی هارمن کاردن نیز تقریبا به عنوان یکی از اعضای همیشگی و برنده های این نمایشگاه محسوب می شود.

نحوه اتصال :

قدم بعدی ما روشن کردن اسپیکر و متصل شدن به آن برای پخش موسیقی است.
راه اندازی و اتصال آن به گوشی به سادگی و سریع انجام می شود. به محض اینکه دکمه پاور دستگاه را چند ثانیه نگه داریم، روشن می شود، صدای بم زیبای کوتاهی پخش می شود که ما انتظار آن را نداشتیم و ضمن افزایش جذابیت اسپیکر ما را از روشن شدن دستگاه نیز مطلع می سازد. پس از آن، با نگه داشتن دکمه بلوتوث، امکان اتصال به اسپیکر میسر می شود و در حالت Pairing Mode  قرار می گیرد و چراغ نشانگر بلوتوث به حالت چشمک زن تغییر حالت می دهد و صدای مداومی تا موقع اتصال گوشی به اسپیکر به گوش می رسد.
سپس با روشن کردن بلوتوث گوشی و جستجو، اسپیکر را پیدا و با آن جفت (Pair)  می شویم.
نسخه بلوتوثی که این اسپیکر از آن استفاده می نماید، ورژن ۴.۱ با پشتیبانی از پروفایل های A2DP 1.3 AVRCP 1.5 HFP 1.6 است. بهره گیری از این پروفایل، بهبود معماری صوتی برای پشتیبانی از مکالمه و پخش آهنگ با پوشش باند عریض و پهن را به دنبال خواهد داشت.
نکته مهمی که لازم است در این قسمت به آن اشاره شود، امکان اتصال از طریق کابل صدا به پورت AUX روی اسپیکر است. این حالت در مواقعی که به هر دلیل مانند عدم وجود بلوتوث روی دستگاه مورد نظر، راه حلی مفید و کاربردی محسوب می شود البته این کابل صدا جزو اقلام همراه اسپیکر محسوب نمی شود.

از دیگر ویژگی آن می توان به امکان اتصال سه گوشی و یا تبلت به طور همزمان به اسپیکر اشاره کرد. در آزمایشگاه جانبی، برای تست این قابلیت، ما به طور همزمان سه گوشی با برندهای مختلف را به اسپیکر متصل کردیم و نکته ای که مشاهده کردیم سوئیچ راحت و جالب آهنگ از روی گوشی های مختلف و پخش موسیقی های متفاوت بود.
در هنگام این سوئیچ و جابجایی برای پخش از روی یک گوشی به دیگری، تنها در چند ثانیه اتصال قطع و دوباره وصل می شد که مورد مشکل سازی تلقی نمی شد.
قابلیتی که امروزه در مدلهای کمی از اسپیکر شاید دیده شود، امکان اتصال دو اسپیکر به هم برای پخش صدایی وسیعتر و فراگیر (Surround) است. در واقع این یکی از دیگر هنرنمایی های هارمن/کاردن در ساخت Onyx 3 است. برای اتصال این دو به هم دکمه بلوتوث یکی از آنها ۵ ثانیه نگه داشته و اتصال برقرار می شود. یکی از آن ها را در ابتدای سالن و دیگری را در انتها قرار دادیم و آهنگی متشکل از سازهای گوناگون پخش کردیم که تجربه باورنکردنی از لذت موسیقی بود. که حتی با چشم های بسته، نواختن ساز روی استیج با تفکیک تمام صداها به وضوح به گوش می رسید.

اجزای داخلی :

این اسپیکر در دل خود و زیر این پوشش پارچه ای، دو عدد ووفر ۷۵ میلی متری و دو عدد تویتر ۲۰ میلی متری دارد.
نکته اصلی در مورد مقدار توان خروجی این اسپیکر در زمان پخش از روی باتری داخلی و موقع اتصال مستقیم به برق است. زمانیکه از باتری استفاده می شود با توجه به ۴ اسپیکر داخلی آن ( دوعدد ووفر + دو عدد تویتر ) عددی برابر با ۴×۷.۵W  معادل ۳۰ وات است و این مقدار در زمانیکه اسپیکر به کمک کابل برق خود را تغذیه می کند، به مقدار باورنکردنی افزایش می یابد و به ۴×۱۵  یعنی ۶۰ وات می رسد.
دلیل وجود این ویژگی در اسپیکر اونیکس ۳ را می توان به استفاده گسترده تر و بیشتر از آن در منزل و یا اداره بیان کرد، جایی که اغلب اوقات دسترسی به برق میسر خواهد بود. البته در نظر داشته باشید که توان خروجی ۳۰ واتی برای آن نیز قابل قبول است.

صدا :

معیار اصلی سنجش اسپیکر جدا از طراحی و ساخت آن، کیفیت و میزان صدای آن است.
فرکانس پاسخگویی اسپیکر ۵۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز است بنابراین هیچ صدایی را از دست نخواهید داد. اگر موسیقی که شما انتخاب می کنید مانند ما در ابتدا با فرکانس های خاص شروع شود در اکثر اسپیکرها این صدا به درستی و یا حتی شنیده نخواهد شد اما Onyx Studio 3 به وضوح و با تمام جزئیات آن را پخش می کند.
نقطه قوت و قابلیت ویژه این اسپیکر با توجه به نوع و جنس درایورهای استفاده شده در آن، صدایی شفاف، تمیز و اصطلاحا گرم به نسبت سایر اسپیکرهای هم رده خود است. همچنین با استفاده طولانی مدت از اسپیکر، گوش شما خسته نخواهد شد.
در اکثر اسپیکرهای پرتابل و یا هم سایز هنگامی که درجه ولوم را تا ۱۰۰ درصد زیاد می کنیم با افت کیفیت در زمان پخش موسیقی مواجه می شویم اما این یکی از مواردی است که با تست آهنگ های مختلف روی اونیکس ۳ دیده نشد. در واقع با وجود پرتابل بودن و امکانات دیگر به هیچ وجه سازنده از کیفیت صدای آن نکاسته است و اسپیکر، صدای موسیقی را به صورت عمیق و کاملا شفاف در فضا پخش می کند.

پرتاب صدا :

در فاصله دور و تمام نقاط قرار گیری و همه جهات صدا، شفاف و کامل به گوش ما می رسد. که این یکی از دیگر ویژگی های Onyx Studio 3 به عنوان شاخص های اصلی و دیده نشده در سایر اسپیکرهای هم رده و تست شده است.
منبع تغذیه این اسپیکر توسط یک عدد باتری قابل شارژ داخلی لیتیوم یونی تامین می شود. ظرفیت آن معادل ۲۶۰۰ میلی آمپر ساعت است. هنگامی که شارژ اولیه اسپیکر تمام شد، برای اولین بار آن را به شارژ زدیم پس از تکمیل شدن شارژ تا ۵ ساعت بدون توقف از شنیدن موسیقی لذت بردیم. ولتاژ و جریان شارژ آن به ترتیب برابر با ۱۹V و ۲A است.

جمع‌بندی :

به جرات می توانیم Onyx Studio 3 را اسپیکری با اصالت همراه با صدایی با وضوح فوق العاده بالا بنامیم که از لحاظ طراحی و جنس به سختی می توان رغیبی برای آن پیدا نمود.
این درحالی است که در بازه ی قیمتی که برای این اسپیکر در جانبی در نظر گرفته شده است، نمونه های مختلف و هم رنج قیمت مختلفی می توان پیدا کرد اما با وجود این شباهت های نسبی، از طراحی چشم‌ نواز اونیکس۳، اجزای قدرتمند داخلی و قابلیت های گسترده آن نمی توان چشم پوشی کرد.
اگر به اسپیکری با صدایی گسترده در منزل و یا محل کار خود که دارای چندین اتاق مختلف است، نیاز دارید، در خرید این اسپیکر شک نکنید.

با سپاس از : janebi

دیدگاهتان را بنویسید