تكنولوژي, خبري, رايانه, لوازم صوت و تصويري

Resolutionریز نمایی یاوضوح تصویر (رزولوشن) در فروشگاه اینترنتی بیستک !

Resolutionریز نمایی یاوضوح تصویر (رزولوشن) چیست؟

 که در هر لحظه خاموش و روشن می شوند تا رنگ های مورد نظر را تولید نمایند. در هر ستون و در هر ردیف تعداد پیکسل های معینی وجود دارند مثلاً برخی از نمایشگرها دارای رزولوشن ۶۴۰ در ۴۸۰ و برخی دیگر ۱۲۸۰ در ۷۲۰ و یا ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ هستند. میزان کنتراست و رزولوشن دو عامل اساسی و موثر بر روی کیفیت تصاویر می باشند.

Resolution ؟

وضوح تصویری یا قدرت تفکیک پذیری تصویری یا رزولوشن تصویری در علوم تصویری به توانایی یک سیستم برای متمایز سازی جزئیات یک تصویر در یک سیگنال تصویری را گویند. اغلب این نوع رزولوشن به بزرگی یا کوچکی پیکسل های تصویر بستگی دارد، و می‌توان مقدار تفکیک پذیری تصویر را با یکان جفت خط بر واحد طول سنجید.

تصویر نمایش داده شده روی صفحه‌های تلویزیون یا مانیتور مجموعه‌ای از نقاط نورانی هستند که چشم ما آن را یک تصویر پیوسته می‌بیند….

این نقاط ( که پیکسل نامیده می شوند) در چندین سطر و ستون قرار دارند که تعداد آنها (که از حاصلضرب تعداد سطر در تعداد ستونبدست می آید) رزولوشن یا ریزنمایی نامیده می‌شود. در تلویزیون استاندارد رزولوشن نمایش داده شده ۴۸۰*۷۲۰ پیکسل است. واضح است که هرچه این مقدار بیشتر باشد تصویر کیفیت بالاتری خواهد داشت و جزئیات بیشتری از آن قابل مشاهده است.

  مگاپیکسل و رزولوشن چیست؟

اصطلاح مگاپیکسل به تعداد کل پیکسل‌های قابل ثبت در یک تصویر توسط سنسور دوربین اشاره دارد. این مقدار، هم به ابعاد سنسور و هم به میزان دقت آن بستگی دارد. مثلاً سنسور یک دوربین دیجیتال ممکن است بتواند در بهترین حالت عکسی با ابعاد ۲۵۹۲ در ۱۹۴۴ پیکسل ثبت کند. در این صورت مجموعا ۵۰۳۸۸۴۸(حدود ۵ میلیون) پیکسل یا نقطه در این تصور وجود خواهد داشت. بنابراین به چنین دوربینی اصطلاحاً ۵ مگاپیکسل می‌گویند. البته این دوربین می‌تواند تصاویری با ابعاد و رزولوشن پایین‌تر نیز ثبت کند. این بستگی به تصمیم عکاس دارد. هرچه رزولوشن تصویر و ابعاد آن کمتر باشد، تعداد تصاویری که می‌توان روی مقدار معینی از حافظه دوربین ثبت کرد بیشتر می‌شود اما در عوض دقت و وضوح آن کمتر می‌شود. توجه کنید که دقت و وضوح کمتر لزوماً به معنی کیفیت پایین‌تر نیست. عوامل دیگری همچون کیفیت کار لنز و میزان بزرگنمایی آن، سرعت شاتر، میزان روشنایی تصویر و سرعت ISO نیز تاثیر بسزایی در کیفیت و شفافیت عکس دیجیتال دارند که اهمیتشان گاهی اوقات از مگاپیکسل دوربین خیلی بیشتر است. اگر بخواهیم رزولوشن را یکی از عوامل تعیین کننده در کیفیت تصویر تلقی کنیم، این بستگی زیادی به توقع و نیاز ما دارد. اگر بخواهید یک تصویر دیجیتالی را در ابعاد کوچکی چاپ کنید. تنظیم دوربین روی رزولوشنی پایین‌تر از حداکثر توانایی آن نیز نتیجه خیلی خوبی حاصل می‌کند زیرا شما عکس بزرگی نمی‌خواهید. اما اگر بخواهید همین عکس را در ابعاد بزرگ چاپ کنید، آنگاه ابعاد و رزولوشن تصویر در کیفیت آن تعیین کننده خواهد بود.

رزولوشن یک تصویر دیجیتال به تعداد پیکسل‌های آن تصویر گفته می‌شود. یک تصویر ۵ مگاپیکسلی، ۲.۵۶۰ پیکسل در عرض و ۱.۹۲۰ پیکسل در طول خود دارد و رزولوشن آن نیز ۴.۹۱۵.۲۰۰ پیکسل می‌باشد که روی هم ۵ میلیون پیکسل می‌شوند. پیشنهاد می‌شود هنگام عکاسی با رزولوشنی کار کنید که با میزان پیکسل‌های موثر دوربین شما هماهنگ باشد. همان‌ طور که در بخش پیکسل‌ توضیح داده شد، عکاسی با رزولوشن بالاتر باعث می‌شود فضای بیش‌تری از کارت حافظه اشغال شود. عکاسی با رزولوشن پایین‌تر نیز تنها زمانی توصیه می‌شود که فضای کارت شما برای ذخیره عکس مورد نظر کافی نیست و در عین حال، کیفیت عکس نیز اهمیت خاصی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید