پزشكي, خبري, صنايع غذائي, صنعت

آشنایی با  مهمترین فواید و خواص تغذیه ای و درمانی عدس – وبلاگ بیستک!

آشنایی با  مهمترین فواید و خواص تغذیه ای و درمانی عدس؛ به گفته کارشناسان تغذیه، عدس یکی از بهترین راه های تامین پروتئین کم چربی برای بدن ماست که سرشار از مواد معدنی، ویتامین ها، آنتی اکسیدان و فیبر است و خوردن روزانه آن می تواند به تقویت و بهبود قوای جسمانی ما منجر شود.

۱-  عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشک است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یکدیگر می باشد. یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است. بعبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می باشد.

۲-  عدس منبع غنی پروتئین گیاهی است؛ به طوری که مقدار پروتئین موجود در ۱۵گرم عدس، بسیار بیشتر از ۱۵ گرم گوشت گاو است.

۳-  عدس منبع بسیار خوبی از فیبرهای کاهش دهنده کلسترول‌اند که نه تنها کمک به کاهش کلسترول می‌کنند بلکه خاصیت تنظیم قندخون هم دارند زیرا فیبر بالای آنها از افزایش قندخون بعد از خوردن یک وعده غذایی جلوگیری می‌کنند.

۴ـ عدس به علت داشتن آهن، برای رفع کم‌خونی و افزایش شیر مادران شیرده مفید است.

۵ـ عدس، لعاب‌دار است و به همین علت مصرف آن برای ناراحتی‌های روده‌ای توصیه می‌شود.

۶-  برای درمان زخم های دهان و گلو و دیفتری عدس را پخته و آب آنرا غرغره کنید.

۷ – برای تقویت معده و برطرف کردن گاز معده عدس پخته را با سرکه میل کنید.

۸-  فیبر غیر قابل جذب عدس نیز نه تنها کمک به افزایش مقدار مدفوع و جلوگیری از یبوست می‌کند بلکه کمک به جلوگیری از بیماری های گوارشی مانند سندرم روده‌ای تحریک پذیر و التهاب روده‌ای نیز می‌کند.

۹ – عدس به شما انرژی برای سوزاندن می‌دهد در حالی که قندخون را تثبیت می‌کند. فیبر قابل جذب علاوه بر تأثیرات مفید روی سیستم گوارشی و قلب، به تنظیم مقدار قندخون نیز کمک می‌کند. اگر شما مقاومت به انسولین، کاهش قندخون یا دیابت دارید، گیاهان بُنشنی مثل عدس برای تنظیم قند خون مؤثر هستند که انرژی پایداری را باعث می‌شوند.

۱۰-  آش عدس با روغن بادام برای دوران نقاهت بهترین غذاست.

۱۱-  مصرف عدس مخصوصاً برای خانمهایی که در سنین باروری و دوران بارداری هستند و در معرض کمبود آهن هستند، ایده بسیار مناسبی است. فراموش نکنید که کمبود آهن باعث کم خونی می شود که برای مادر خوب نیست چون نوزاد بعد از بدنیا آمدن از شیر مادر تغذیه می کند.

۱۲ – عدس را می توان به عنوان مسهل هم مصرف کرد چون دارای لعاب زیادی است که در درمان ناراحتی های روده نیز موثر است.

۱۳-  عدس پخته را بعنوان مرهم برای زخم نیز می توان بکار برد.

۱۴ – آرد عدس بوداده تشنگی را قطع می کند، معده را نیرو می بخشد صفرا را خاموش و هیجان خون را فرو می نشاند و حرارت را خاموش می کند.
۱۵- عدس از لحاظ پروتئین غنی است و فقط یک اسیدآمینه کم دارد و نام آن «میتونین» است. اضافه کردن مقداری جو یا تخم مرغ، آجیل، دانه ها، گوشت و یا پنیر سبب کامل شدن پروتئین عدس می شود و می توان گفت کیفیت پروتئین غذایی را بالا می برد.
۱۶- همچنین عدس دارای الیاف گیاهی محلول است که همانند یک برس برای دستگاه گوارش عمل می کند و باعث تمیز شدن دستگاه گوارش می شود. این نوع الیاف گیاهی موجب کاهش قند و کلسترول خون شده و به کاهش انسولین مصرفی در بیماران مبتلا به مرض قند می انجامد.

۱۷- ضماد عدس پخته با سرکه، ورم و آب را درمان می کند. گرد سوخته عدس سفیدکننده دندان ها و درمان بخش زگیل است. ضماد پخته آن با برگ کلم جهت ورم پستان که بر اثر انعقاد شیر به هم رسیده باشد، مفید است. خون و ترشحات داخلی را ترش می کند. مادرانی که آرزوی داشتن دختر دارند، از این خاصیت عدس می توانند استفاده نمایند.

۱۸- بخاطر هضم آسان و آهن و پروتئین عدس، خوردن روزانه آن به عملکرد بدن کمک می کند و جلوی بیماری های عفونی را می گیرد.

۱۹- عدس باعث تقویت عضله قلب می‎گردد و در حفظ سلامتی آن مؤثر می‎گردد.

۲۰- عدس باعث تقویت عضلات و رشد و نمو کودکان می‎شود.

۲۱- عدس فعالیت سلول‎های مغز و هوش و حافظه را افزون می‎کند.

۲۲- کسانی که کم خون هستند عدس را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

۲۳-  کسانی که دوران نقاهت را می‎گذرانند عدس مصرف نمایند.

۲۴- عدس یک غذای خوب برای سالمندان است.

۲۵-  برای جمع شدن پوست‎های شل، عدس را با آرد جو مخلوط کرده با کمی گلاب با آبلیمو مخلوط نموده یک روز بگذارید بماند سپس خوب مخلوط کرده پوست را با آن محلول ماساژ دهید.

۲۶- برای رفع جوش صورت: آرد عدس را با آب ترب مخلوط کرده روی جوش صورت بگذارید.

۲۷- برای تحلیل خنازیر و ورم‎های آن عدس را در سرکه بپزید به صورت ضماد بگذارید.

۲۸- خوردن عدس باعث جلای پوست می‎شود.

۲۹- برای دفع زردی رخسار عدس را همراه تخم خربزه میل کنید، یعنی ابتدا یک پیاله عدس خورده سپس بالای آن کمی تخم خربزه را بشکنید و یا این که عدس و تخم خربزه را بپزید به صورت ضماد روی صورت بگذارید.

۳۰- یک نسخه برای جوش صورت: آرد عدس و آرد نخود از هر کدام ۲۵ گرم و نشاسته ۱۵ گرم با عرق رازیانه مخلوط کرده روی صورت بمالید.

۳۱- کسانی که به کارهای سخت بدنی اشتغال دارند خوب است که یک وعده غذایی خود را عدس قرار دهند بدین روش که عدس پخته را با پیاز داغ مخلوط نمایند میل کنند. البته اگر شب قبل از پخت عدس را خیس نمایند و در زمان پخت زمان کمتری ببرد خاصیت آن بیشتر است.

۳۲- برای نرم شدن سینه عدس آب پز میل کنید.

۳۳- برای درمان چاک گوشه لب از آش عدس استفاده کنید.

۳۴- برای بهبود ورم لوزه از سوپ عدس استفاده کنید.

۳۵- برای سفیدشدن دندان با سوخته دانه‎های عدس دندان را مسواک کنید.

۳۶- کسانی که دختر می‎خواهند خوب است که یک ماه قبل از بارداری و در دوران بارداری عدس را در برنامه خود بگذارند.

۳۷- برای مانع شدن برگشت تب آش عدس را با روغن بادام میل شود.

۳۸- برای برطرف شدن زخمهای عمیق آرد عدس را با عسل مخلوط کرده روی زخم بگذارید.

۳۹- برای از بین بردن ترک پاشنه پا و سرخی پوست آرد عدس را با سفیده تخم‎مرغ مخلوط نموده به صورت ضماد بمالید.

۴۰- جهت ترک دست و پا که در اثر سرما عارض شده است ضماد عدس با سرکه را به دست و پا بمالید.

۴۱- برای درمان ورم پستان که در اثر انعقاد شیر به وجود آمده است ضماد پخته عدس با برگ کلم را بگذارید.

۴۲- کسانی که خارش و کهیر دارند از عدس آب پز استفاده نمایند.

۴۳- خوردن آب عدس ملین و خود عدس قابض است.

۴۴- کسانی که مبتلا به سوءهاضمه هستند از سوپ عدس استفاده کنند.

۴۵- برای درمان خارش چشم عدس را بسوزانید و به چشم بمالید.

۴۶- عدس پخته با سرکه جهت استسقاع یا آماس مفید است. علایم بیماری آماس یا استسقاع عبارتند از : نفخ شکم، ورم بدون درد در تمامی بدن، تورم پلک‎ها و چشم و صورت، تغییر رنگ پوست و زردی چهره، تهوع و اسهال یا یبوست و خواب‎آلودگی.

۴۷- عدس سرشار از پروتئین و آنتی اکسیدان است.

۴۸- درمان درد سینه و برطرف کننده جوش ها.

۴۹- درمان ذات الریه،‌حفظ یون های بدن و سلامتی ، رماتیسم ، سیاتیک ، بواسیر .

۵۰- آب عدس پخته برای تسکین سرفه مفید است  و شستشوی دهان با آب عدس برای زخم دهان  و زبان سودمند است .

با سپاس از : Beytoote & ganj7 & nargil &  hidoctor& akairan

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید