اجتماعي, خبري

حضور مدیر بیستک در افتتاحیه جشنواره و نمایشگاه گردشگری اقوام و خوراک ایرانی منطقه غرب کشور – بام ایران، برج میلاد تهران

Tourism Festival of Iranian Ethnicities and Food-bistac-ir00

حضور مدیر بیستک در افتتاحیه جشنواره و نمایشگاه گردشگری اقوام و خوراک ایرانی منطقه غرب کشور – بام ایران، برج میلاد تهران

Tourism Festival of Iranian Ethnicities and Food-bistac-ir01

Tourism Festival of Iranian Ethnicities and Food-bistac-ir01

۱۱۰ هنرمند صنایع ‌دستی و هنر‌های سنتی کشور در جشنواره اقوام ایرانی همراه با سوغات و غذای محلی به میزبانی چهارمحال و بختیاری حضور پیدا کردند. هنرمندان از استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، زنجان، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، خراسان رضوی، کرمان و گیلان موفق به حضور در جشنواره اقوام ایرانی شدند.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در گفتگو با بیسمگ ( مجله بیستک ) گفت: کمیته ملی گردشگری خوراک ایران با همکاری موسسه فرهنگی هنروران و مهرنگار از ۲ لغایت ۷ مرداد ۱۴۰۱ خورشیدی در برج میلاد تهران جشنواره و نمایشگاه گردشگری اقوام و خوراک ایرانی منطقه غرب کشور را برگزار می کنند.

علی خاکسار با اعلام اینکه لزوم معرفی هرچه بهتر ظرفیت های گردشگری استان مقوله ای مهم است، گفت: امیدواریم در فرصت ایجاد شده برای استان های غرب کشور بتوانیم برای توسعه و رونق گردشگری این استان ها بهره برداری لازم را بکنیم.

وی خاطر نشان کرد که : در این نمایشگاه برنامه شب فرهنگی استان های همدان، ایلام، کردستان، کرمانشاه و لرستان و نیز سوغات و خوراک ایرانی این مناطق، صنایع دستی و هنر موسیقی اجرا می شود.

ایشان ابراز امیدواری کرد که در فرصت ایجاد شده برای استان‌های غرب کشور بتوانند برای توسعه و رونق گردشگری این استان‌ها بهره ‌برداری لازم را انجام دهند.

Tourism Festival of Iranian Ethnicities and Food-bistac-ir02

Tourism Festival of Iranian Ethnicities and Food-bistac-ir02

سرکارخانم ساناز مینایی بعنوان فعال گردشگری که در این نمایشگاه حضور یافته بود، با اشاره به اینکه ۳۸ سال است که در حوزه غذا فعالیت می‌ کند، به  بیسمگ ( مجله بیستک ) یکی از رموز مهم غذاهای ایرانی که باعث خاصیت درمانی آنها می‌شود، را تشریح کرد:

تنوع ادویه‌ جات ایرانی حداقل در خاورمیانه منحصربه ‌فرد است، در گذر تاریخی سه تمدن ایران، روم و چین دارای خوراک‌ هایی بودند که از دوره باستان الگوی غذا برای دنیا بودند.

فرهنگ خوراک و غذاهای ایرانی به‌ طور ۱۰۰ درصد به کشورهای عربی سفر کرده و منتقل شده است، همچنین ۵۰ درصد غذای ایرانی به هند نیز سفر کرده است درحالی که هندی‌ها خود از دانش و تعدد خوراک برخوردار هستند ولی هرگز منکر فرهنگ غذایی ایرانی نشدند و حتی در سیستم آموزش خود، خوراک ایرانی را معرفی می‌ کنند، درحالی که متأسفانه در ایران خودمان این معرفی فرهنگ غذایی کم‌ رنگ است.

مدیر برند مؤسسه آشپزی و شیرینی ‌پزی سانازسانیا:

مهمترین توصیه‌ بوعلی سینا، درمان با غذا بوده و رمز پخت‌ و پُزغذاهای ایرانی باعث شده که این غذاها خاصیت‌ های درمانی یابد! حرارت آب با دمای مناسب و ملایم فقط باعث می ‌شود ویتامین C  و ۵۰ درصد ویتامین B از بین رود بنابراین ایرانی‌ها نیز در پخت غذا به ‌صورت سوزن‌ جوش اقدام می ‌کردند تا خاصیت غذا از بین نرود و این  مسئله یکی از مهمترین دلایل خاصیت‌ درمانی غذاهای ایرانی است.

ایران به ‌دلیل۴ فصل بودن و به‌ فراخور کشت و داشتن انواع میوه‌ ها و گیاهان که از قدیم به آنها گیاهان دارویی می‌ گفتند، باعث شده است تا غذا برای ایرانی‌ ها فقط صرف خوردن نباشد و مؤلفه درمان نیز داشته باشد، مثلاً در زمستان برداشت مرکبات را داریم که مصرف آن از سرماخوردگی جلوگیری می ‌کند و در تابستان نیز برداشت هندوانه داریم که مصرف آن باعث جلوگیری از گرما زدگی می‌ شود.

همچنین وی خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه هر روز غذاهای اقوام را به‌ صورت رایگان بین مردم توزیع می‌ کنیم تا بازدید کنندگان با غذاهای بومی و سنتی استانهای کشور آشنا شوند.

با سپاس از : Hamgardi & Iribnews &  Namayeshgahha & zanjan.mcth & Tasnimnews & Ghatreh & yjc.news

دیدگاهتان را بنویسید