سياسي

روند ابزار سازی رسانه ای سیاست مداران ( سِر احمد سلمان رشدی –  Sir Ahmed Salman Rushdie )  در بیسمگ ( مجله بیستک ) !

 Sir Ahmed Salman Rushdie-bistac-ir

روند ابزار سازی رسانه ای سیاست مداران ( سِر احمد سلمان رشدی –  Sir Ahmed Salman Rushdie )  در بیسمگ ( مجله بیستک ) !

سلمان رشدی نیمه شب پنجشنبه ۱۹ ژوئن ۱۹۴۷ در شهر بمبئی در هندوستان و در خانواده ای مسلمان به دنیا آمد.  پدر او بازرگانی هندی است . سلمان رشدی در دانشگاه کمبریج و کالج کینگز تحصیل کرده است و هندی الاصل تبعه انگلستان، دارای مذهب آتئیست می باشد.

اوّلین کتاب سلمان رشدی، گریموس، در سال ۱۹۷۵ به چاپ رسید که مورد استقبال مردم قرار نگرفت . گریموس شکل تغییریافته واژ ه » سیمرغ « است. دومین اثر او کتاب بچه های نیمه شب بود که در سال ۱۹۸۱ منتشر وبرند ه جایزه بوکر شد و سالها بعد در سال ۱۹۹۳ برند ه جایزه بوکرِ بوکرها شد. این مهم ، به این معنی بود که این کتاب بهترین اثر از میان رمان های برنده جایزه بوکر در ۲۵ سال اول اعطای این جایزه است .  بچه های نیمه شب را مهدی سحابی به فارسی ترجمه کرده است. سومین اثر وی، کتاب شرم نیز با ترجمه مهدی سحابی در سال ۱۳۶۴ خورشیدی برند ه جایز ه بهترین رمان خارجی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران نیز شد . چهارمین اثر رشدی کتاب جنجالی آیات شیطانی بود که در کشورهای ایران، هند، پاکستان، بنگلادش، مصر و آفریقای جنوبی رسماً ممنوع اعلام شد . پس از آن کتابهای متعددی ازرشدی منتشر شد که زمین زیر پایش (۱۹۹۹) ، خشم ( ۲۰۰۱) و دلقک شالیمار ( ۲۰۰۵) از آن جمله اند .

آثار رشدی همواره با استقبال منتقدان ادبی رو به رو شده و وی بارها برند ه جوایز ادبی نظیر وایتبرد ( ۲ مرتبه)، بوکر داستان، بوکر بوکرها، جایزه شورای هنر، اتحادیه انگلیسی زبانان و نویسنده سال بوده. اکثر منتقدان سبک روایی رشدی را گونه ای از واقعگرایی جادویی در حوزه طنز می دانند . رمان بچه های نیمه شب تم هایی از طبل حلبی گونتر گراس را در خود دارد که رشدی آن را الهام بخش نوشتن کتاب میداند . آیات شیطانی نیز به وضوح وامدار مرشد و مارگریتا اثر میخائیل بولگاکف روسی است.

سید روحالله خمینی، در ۱۴ فوریه ۱۹۸۹ ( ۱۳۶۷ خورشیدی ) حکم کشتن سلمان رشدی را صادر کرد و این فتوا تا به امروز بر قوّت خود باقی است .

تا قبل از سال ۱۳۶۷ که کتاب آیات شیطانی به چاپ رسید سلمان رشدی در ایران توسط مطبوعات ما بخصوص مطبوعات روشنفکران بارها و بارها مطرح می شد ؛ این آن اتفاقی است که غرب برای بزرگ کردن یک شخصیت در جهان بکار می برد و بعد آن ستاره تبدیل به یک بمب می شود که جهان را منفجرمی کند!

دیدگاهتان را بنویسید