اجتماعي, تكنولوژي, خبري, خودرو, رايانه, ساخت و توليد, سياسي, شيمي, صنايع نظامي, صنعت

چهارمین کشف ومعرفی استعدادهای بیستکی  –  کسب مدال نقره مسابقات اختراعات ژنو(سوئیس) ۲۰۱۵ : مهندس فرهاد بزمی

چهارمین کشف ومعرفی استعدادهای بیستکی  –  کسب مدال نقره مسابقات اختراعات (سوئیس)ژنو ۲۰۱۵ : مهندس فرهاد بزمی

مدیریت فروشگا اینترنتی بیستک در نظر دارد با استفاده از پایگاه خود در بستر وب زمینه سازی برای کشف استعدادهای برتر در همه زمینه ها اقدام به  کشف ومعرفی استعدادهای  ایرانی نماید.

مهندس فرهاد بزمی، با ارائه طرح واکنش سریع هوشمند خودرو با فاکتور کاهش مصرف سوخت در هنگام بروز حادثه، موفق به کسب مدال نقره مسابقات جهانی اختراعات ۲۰۱۵ ژنو شد.

وی در خصوص چگونگی کسب این موفقیت بیان داشت: پس از فراخوان عمومی که توسط دفتر مرکزی مسابقات جهانی اختراعات ژنو اعلام شد، به‌اتفاق برادرم دکتر فرشید بزمی و مهندس سینا سلیمی در رشته خودرو و حمل‌ونقل، این دوره از مسابقات ژنو شرکت کردیم و با ارائه طرح واکنش سریع هوشمند خودرو در هنگام بروز حادثه موفق به کسب این عنوان در رشته خودرو شدیم.

همچنین دکتر فرشید بزمی که به‌ صورت جداگانه نیز در رشته هوا و فضا نیز شرکت کرده بود، برنده مدال طلا گردید که به علت سطح طرح ارائه‌شده و کاربردی بودن آن در صنایع هوافضا، هم‌زمان به عضویت هیئت‌داوران دورهای آتی این مسابقات در سال ۲۰۱۶ منصوب گردید.

 مهندس فرهاد بزمی به تشریح طرح ارائه‌شده در این دوره از مسابقات ژنو پرداخت و افزود: همواره یکی از مشکلاتی که در هنگام رانندگی پیش روی رانندگان است، واکنش‌های سریع راننده در هنگام بروز حوادث و موقعیت‌های نامعمول است. این واکنش سریع که شامل عکس‌العمل سریع راننده به شکل کاهش ناگهانی سرعت و فشردن پدال ترمز است شامل چند بخش مهم است. اول اینکه در هنگام ترمز ناگهانی مصرف سوخت به شکل صعودی بالا می‌رود زیرا با فشردن ناگهانی ترمز، نیروی عکس‌العملی در خلاف جهت رانش موتور، به موتور تحمیل می‌شود که به ترمز موتوری معروف است و سپس در یک‌لحظه یک نیروی اضافی برای تبدیل سرعت زیاد خودرو به گشتاور زیاد به آن اضافه می‌شود و موتور، سوخت بیشتری را در این سیکل مصرف می‌کند. بخش دوم این فرایند مسئله ایمنی است که اگر عکس‌العمل راننده به هنگام نباشد فاجعه‌آفرین است و نیاز به توضیح ندارد.

وی در ادامه تصریح کرد: سیستم نگهدارنده خودرو در هنگام برخورد موانع و حفظ ایمنی برای تعداد انگشت شماری از خودروهای روز تعبیه شده ، اما نقطه تفاوت این طرح با سایر موارد “فاکتور کاهش مصرف سوخت در شرایط تعریف شده می باشد که به ایمنی خودرو اضافه گردیده است.طرح ارائه‌شده یک سیستم کاملاً هوشمند است که در سرعت‌بالای ۸۰ کیلومتر فعال می‌شود و با حس‌گرهای آلتراسونک به‌کاررفته روی خودرو که همواره در حالت فعال قرار دارند به‌صورت پیوسته، فاصله وسیله نقلیه را با خودروی جلویی و یا موانع موجود در جاده اندازه‌گیری می‌کند و در شرایطی که فاصله خودرو تا مانع کمتر از حد تعریف‌شده قرار گیرد به‌صورت پله‌ای و مرحله‌به‌مرحله دور موتور را پایین می‌آورد و درنهایت سیستم ترمز را فعال می‌کند تا در انتهای این فرایند به ایست کامل خودرو منجر شود.

 این مخترع تأکید کرد: حتی اگر راننده هیچ عکس‌العملی انجام ندهد و یا به ‌صورت ناگهانی عمل کند این سیستم واکنش‌های راننده را درحرکت اصلاح‌کرده و با مکانیزمی که گفته شد خودرو را کنترل می‌کند. البته با سبک برنامه‌نویسی که برای این سیستم بکار رفته سعی شده شرایط مختلف پوشش داده شود و خطای سیستم به کمترین حد خود برسد.

گفتنی است، مسابقات جهانی اختراعات سال ۲۰۱۵ میلادی از ۱۵ فروردین لغایت ۲۶ فروردین‌ماه سال ۹۴ از سوی دولت فدرال سوئیس و سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) با شرکت بیش از هزار مخترع و محصول جدید از ۴۵ کشور در ژنو سوئیس برگزار شد.

شرح مختصری از این رخداد در هفته نامه نارنجی ( نشریه داخلی گروه خودرو سازی سایپا ) مورخ ۱۹ اردیبهشت ماه ۹۴ ، درج گردیده است.

دیدگاهتان را بنویسید