الكترونيك, تكنولوژي, خبري, رايانه, ساخت و توليد, صنعت, لوازم صوت و تصويري

 تلویزیون‌های منحنی یا  خمیده curved TV  – وبلاگ بیستک!

curved TV-bistac-ir00

” تلویزیون‌های منحنی یا  خمیده curved TV حالا به پدیده جدید دنیای جعبه‌های جادو تبدیل شده‌اند “

curved TV-bistac-ir01

curved TV-bistac-ir01

جهان اطراف ما تخت نیست، عمق و بعد دارد و چشم انسان به راحتی می‌تواند کیفیت هر فضایی را درک کند. ایده اولیه تولید و طراحی محصولات خمیده به ویژه تلویزیون‌های دارای انحنا (Curved)، بازسازی فضای واقعی و درگیرکردن همه حواس است. یکی از ویژگی‌های مهم برای ایجاد این فضای واقعی، ارائه تصاویر با کیفیت بالا است. شفافیت، وضوح رنگ و عمق تصویر از ویژگی‌هایی است که صفحه نمایش‌ UHD می‌تواند در کنار کنتراست بالا و کنترل انعکاس ایجاد کند.

به اعتقاد کارشناسان علوم رفتاری، انسان‌ با مشاهده اشیاء خمیده و دارای انحنا، آرامش بیشتری را تجربه می‌کند که به رفع نگرانی منجر خواهد شد. نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که استفاده از لوازم دارای انحنا در طراحی داخلی خانه می‌تواند در کنترل تنش‌های ذهنی و عصبی مؤثر واقع شود و باعث آرامش خاطر بیشتر اهالی خانه شود. شاید حکمت انحنا و خمیدگی سقف‌های بلند و گنبدی شکل و دیوارهای گچ‌کاری شده و مدور در معماری اسلامی نیز، در همین موضوع نهفته باشد.

امروزه گرایش به استفاده از اشیا دارای انحنا در زندگی مدرن، با تأثیرات مثبتی که بر روی سلامت روان و زیبایی فضا می‌گذارند، بیشتر شده است و این امر تولیدکنندگان لوازم خانگی به ویژه وسایل پر مصرف را که به طور مستقیم با چشم انسان در ارتباطند بر آن داشته که به سمت تولید محصولات خمیده با بالاترین کیفیت قدم بردارند.

سالها پیش با همه گیر شدن خرید و استفاده از تلویزیون تقریبا در هر منزلی دستگاهی جا گیر و با صفحه ای محدب از شیشه، یافت می شد که وظیفه اصلی آن سرگرم کردن استفاده کنندگانش بود. اولین جهش تکنولوژیک برای این دستگاه ها قابلیت پخش تصاویر رنگی بجای دو رنگ سیاه و سفید بود. به جرات می توان ادعا کرد که غیر از اضافه شدن قابلیت ریموت کنترل و صاف شدن سطح نمایشگر این یاران قدیمی، تغییر مشهودی در آن ها تا اوایل قرن بیستم دیده نشد.

اوایل قرن بیستم مصادف با ظهور تلویزیون های پلاسما و ال سی دی بوده و به واسطه زیبایی ظاهری، کیفیت بهتر تصویر، استفاده از امکانات دیجیتالی و مصرف انرژی بهینه، خریداران برای ارتقا تلویزیون خود مجاب شده و بدینوسیله آمار فروش بالای این گجت های محبوب و البته گران قیمت رقم خورد.

اما از اوایل سال ۲۰۰۵ میزان فروش انواع تلویزیون افت بی سابقه ای را تجربه کرد. علت آن هم روشن بود. خریداران دلیلی برای تهیه تلویزیون جدید نمی دیدند. درست درهمین مقطع بود که سازندگان به تکاپوی بیشتر پرداخته و سعی کردند تا هر سال امکانی جدید را به تلویزیون های تولیدی خود اضافه کنند.

اوایل بحث تلویزیون های HD داغ بود و کمی بعد FULL HD بود که بر سر زبان ها افتاد. سپس تلویزیون های ۳D آمدند تا صنعت سینماهای خانگی را متحول کنند، اما آرام آرام به فراموشی سپرده شدند؛ آخر کمتر کسی علاقه به استفاده از عینک و اتاق نسبتا کم نور نشان می داد. گویی این تکنولوژی برای افراد منزوی طراحی شده بود. بمب ۴K نیز نتوانست مردم را به خرید مجاب کند. حتی هنوز هم محتوی ۴K دست نیافتنی است.

“و حالا تلویزیون های خمیده وارد شده اند.” 

curved TV-bistac-ir02

curved TV-bistac-ir02

داستان تلویزیون‌ها و نمایشگر‌های خمیده از سال ۲۰۱۳ شروع شد. زمانی که ال‌جی و سامسونگ اولین پنل‌های OLED خود را در معرض دید عموم قرار دادند. در سال ۲۰۱۴ هم نمایشگاه CES میزبان تکنولوژی جدید تلویزیون‌های خمیده‌ی ال‌جی و سامسونگ در مقیاس وسیع‌تر بود و سامسونگ تلویزیون‌های LCD با پنل خمیده را رونمایی کرد. اما سوال اصلی بسیاری از دوست ‌داران دنیای تلویزیون و نمایشگر این بود که آیا مشکلی در مورد پنل‌های مسطح وجود داشته که پنل‌های خمیده معرفی شدند؟

در وهله‌ اول کمی به عقب برمی‌گردیم، زمانی که تلویزیون‌های CRT با حجم زیاد و وزن بالای خود کاملاً متداول بودند. تیوب کاتدی این پنل‌ها در ابتدا سطحی خمیده داشت. بنابراین تلویزیون با پنل غیرمسطح موضوع تازه‌ای نیست. آنچه جدید است، پنل مقعر است چرا که تلویزیون‌های CRT سطحی محدب داشتند و اشکالات زیادی متوجه ‌شان بود.

اگر شما تا کنون در برابر آینه های کازب در پارک های تفریحی ایستاده باشید می دانید که شکل این آینه ها می تواند کارهای خارق العاده ای با انعکاس انجام بدهد . این همان ترفند به کار رفته در تلویزیون های منحنی می باشد .

” سخن آخر “

در سال ۲۰۱۴ سازندگان تلویزیون تلاش کرده‌اند تلویزیون‌های خمیده‌ی بیشتر و بهتری معرفی کنند و از طرف دیگر این تصور را در ذهن عموم ایجاد کنند که یکسان نبودن فاصله‌ی چشم تا نقاط مختلف سطح تلویزیون یک مشکل و ایراد است که تلویزیون خمیده آن را حل می‌کند. با توجه به نکاتی که بررسی شد، به نظر می‌رسد که انتخاب تلویزیون خمیده با توجه به هزینه‌ی بالای آن برای بیشتر کاربردها مناسب نیست ولیکن ماشین بازاریابی کار خودش را می‌کند.

” تلویزیون‌های صفحه خمیده چیزی نیستند جز یک حقه تجاری برای فروش بیشتر! 

curved TV-bistac-ir03

curved TV-bistac-ir03

  مزایا :

  • آنچه که تماشا می‌کنید بیشتر تاثیرگذار بوده و بیشتر شما را در خود غرق می‌کند.

  • احساس می‌کنید دامنه دید وسیع تری در پیش روی‌تان قرار دارد.

  • گوشه‌های تصویر با وضوح بسیار بیشتری قابل مشاهده است.

  • احساس می‌کنید تصاویر دارای عمق بیشتری هستند.

  • از کنتراست و تباین رنگ بسیار غنی‌تری لذت خواهید برد.

  • قادر خواهید بود با زاویه دید  گسترده ‌تری به تماشای تصاویر بنشینید.

  • تلویزیون بزرگ‌تر از اندازه‌ی واقعی خود به نظر می‌رسد.

  • اگر مانیتور باشد با استفاده از نقطه‌ی بهینه برای تماشا، معضل زاویه دید و نسبت کنتراست مرتفع می‌شود.

  • کاهش بازتاب.

معایب :

  • در صورتی که کاربر در موقعیت مناسبی به تماشای تلویزیون ننشیند، تصاویر با زاویه دید و کنتراست نامناسبی برایش به نمایش در می آید.

  • تلویزیون های منحنی به دلیل طراحی ظاهری خاصی که دارند قابلیت اتصال به دیوار را ندارند و در صورتی که به نحوی روی دیوار نصب شوند چندان جالب به نظر نمی رسند.

  • تلویزیون های منحنی به دلیل طراحی خاص شان بیشتر در معرض آسیب های محیطی قرار دارند.

  • تلویزیون ضخیم‌تر می‌شود.

  • انتقاد دیگری که به این تلویزیون ها وارد است، قیمت گران آنها نسبت به تلویزیون های مسطح است.

  • تلویزیون خمیده در حال حاضر همیشه خمیده خواهد ماند و اگر معایب آن مزاحم شخص باشد نمی‌توان مثل تکنولوژی سه‌بعدی آن را نافعال کرد.

curved TV-bistac-ir04

curved TV-bistac-ir04

نتیجه‌گیری:

خمیدگی صفحه نمایش یک ویژگی به‌دردنخور است. اگر به دنبال تلویزیون‌هایی با عمق تصویر بیشتر هستید بهتر است به جای صفحه خمیده به سراغ تلویزیون‌هایی با ابعاد بزرگ‌تر بروید. در نهایت باید گفت این صفحه‌ نمایش‌های خمیده برای به‌کارگیری در محصولات جدیدی مانند دستبند‌های دیجیتال هوشمند یا موبایل‌های هوشمند مناسب هستند، اما تلویزیون ۵۰ اینچی اتاق نشیمن لزوما نباید منحنی باشد.

با سپاس از‌: Bartarinha & Bazarkhabar & Banehplus & donya-e-eqtesad  Zoomit & Footofan & digiato

دیدگاهتان را بنویسید