پزشكي, خبري, صنايع غذائي, صنعت

مضرات وعوارض منفی مصرف بیش از حد عدس  – وبلاگ بیستک!

مضرات وعوارض منفی مصرف بیش از حد عدس؛خوردن عدس برای کسانی که چاق و تنومند هستند یا سوءهاضمه دارند و به ناراحتی کبد مبتلا هستند منع شده است ،‌ عدس ترشح غده تیروئید را زیاد می کند ،‌زیاده روی در مصرف آن برای قوه بینایی مضر است و اثر بدی روی اعصاب می گذارد و درد قولنج می آورد و خون قاعدگی را بند می آورد ، کسانی که افسردگی دارند از خوردن آن اجتناب ورزند ،‌مصرف آن به مقدار زیاد صلاح نیست زیرا دیر هضم ، نقاح ، قابض ،‌ کاهش دهنده میل جنسی ،‌ سرعت جریان خون را کم می کند از این رو کسانی که نارسایی قلبی و نفخ شکم و یبوست دارند از خوردن آن بپرهیزند .

بطور کلی ؛

  • عدس نفاخ، دیرهضم و کاهش دهنده میل جنسی است.

  • زیاده روی در مصرفش، غلیظ کننده خون است و جریان خون را در رگ های باریک کُند می کند و ممکن است موجب کم شدن قوه بینایی، سوزش ادرار، قولنج، ناراحتی های عصبی، بند آمدن قاعدگی و درد و شدت بواسیر شود. به همین جهت معمولاً عدس را با روغن کنجد یا روغن بادام و سرکه و سایر مخلفات دیگر طبخ کرده و می خورند.

  • زیاده روی در خوردن عدس، قدرت دید چشم را کم کرده و باعث خواب های آشفته و کابوس و مالیخولیا می شود.

  • کسانی که تصلب شرائین دارند عدس کم بخورند.

  • زیاده روی در خوردن عدس باعث جذام می‎شود.

  • افرادی که آنژین صدری دارند عدس کم بخورند.

  • زیاده‎روی در خوردن عدس ضعف اعصاب می‎آورد.

  • افراد سوداوی عدس کم بخورند.

  • خوردن زیاد عدس باعث سخت ادراری می‎شود.

  • عدس حاویالیگوساکارید (قندهایی نظیر پرالترین (۵ -۳ درصد)، استاچیوز، و پنتوزان) است که می‌تواند باعث ایجاد ناراحتی‌های معده و شکمی شود؛ و در صورت مصرف زیاد، موجب افزایش باد شکم می‌شود. وقتی عدس‌ وارد مجاری گوارشی می‌شود، درون معده به خوبی هضم نمی‌شود و پس از انتقال به روده‌ی بزرگ دچار تخمیر می‌شود و گاز بیش‌تری تولید می‌کند. خیساندن عدس در آب به مدت یک شب باعث کاهش الیگوساکاریدها می‌شود. عدس‌ هم‌چنین حاوی مقداری ساپونین است که می‌تواند در جذب مواد مغذی غذاهای دیگر اختلال ایجاد کند.

توصیه ها :

  1. بهترین طریقه خوردن عدس، جوانه آن است که ضمن اینکه معایب فوق را ندارد، محسّنات خوب آن را به مقدار فوق العاده بیشتری نیز به همراه دارد.

  2. تاکید می شود مصرف زیاد عدس مضر است و باید کم و در حد اعتدال و با توجه به نیاز بدن استفاده شود. عدس را می توان بهشیوه های مختلف مصرف نمود. این گیاه سریع پخته می شود و دارای آب لعاب داری است که خواص عدس در آن نیز موجود است.

با سپاس از : Beytoote & ganj7 & nargil &  hidoctor& akairan & bazdeh

 

دیدگاهتان را بنویسید