اجتماعي, خبري

واکاوی صدا و سیما در بیسمگ ( مجله بیستک ) !

Analysis radio& television-bistac-ir00

واکاوی صدا و سیما در بیسمگ ( مجله بیستک ) !

 

موسیقی زبان رسانه!

صدا نیز زبان مشترک انسانها است و عمری به درازای پیدایش انسان دارد ،از خبر دادن به یکدیگر تا ترساندن حیوانات و یا جلب توجه آنها برای شکار. صدا از درد ها و شادی ها می گوید صدا همان آوایی است که برای بیان نشانه ها بکار گرفته شده و امروز به عنوان گویش، لهجه و زبان بیان، ما آن را می شناسیم .

اما موسیقی، تلفیقی از همین صداها می باشد که الزاماً نباید انسان چیزی را بیان نماید می تواند از برخورد چند شئ با هم باشد که انسان بوجود می آورد و بسته به نوع نواختنش بیانگر موضوعی می تواند باشد، گاه این نواختن معنای جنگ و گاه شادی می دهد . انسان خیلی زود متوجه شد می تواند از چیزهای دیگر نیز صدا در بیاورد .از شاخ حیوانات تا تنه درختان و یا گیاهان حتی پوست حیوانات و همه این ها بدان جهت بود تا انسان بتواند پیامی را انتقال دهد و امروز هم این رسانه بشدت حضور قوی دارد و در بین انسان های مترقی بکار گرفته می شود تا بتوانند پیام های گونا گون را انتقال دهند.

موسیقی در باطن خود رنگ هم دارد و شدت نواختنش می تواند به شنونده القاء کند که چگونه بیندیشد. بترسد یا شاد شود ،برقصد یا بجنگد .موسیقی یک رسانه بسیار مهم است و نادیده گرفتن آن در بین ابزار رسانه ها کمی نابخردانه است و صاحبان رسانه به خوبی از این ابزار  بهره می جویند .هم برای کسب درآمد و هم برای انتقال فرهنگ ها و تمدنها و پیام های خود، امروزه موسیقی را دیگر نمی توان متعلق به یک سرزمین دانست چراکه افکار عمومی بدان علاقه مند شده و تمایل به شنیدن آواهای مختلف را دارد پس بعنوان یک رسانه قوی آن را باید جدی گرفت.

شاید بد نباشد به این موضوع توجه نمائیم که رادیو بعنوان یک رسانه از بدو شروع به کارش تا امروز هنوز از اهمیت فراوانی در بین جوامع بشری برخوردار بوده و هست. از نقش مهم رادیو همینقدر باید بگویم که بارها و بارها در ارسال پیام های مهم و محرمانه به صورت رمز نیز از این رسانه بهره گرفته شده است و هم اکنون نیز راهی برای انتقال بسیاری از پیامها و موضوعات مهم است و سازمانها ی مختلف حتی نظامی و امنیتی ازآن بهره می گیرند.

موافقان رادیو وعده می دادند که رادیو باعث ورود اطلاعات و سرگرمی به خانواده ها و پایان انزوا، متحد شدن ملت ها خواهد شد . پژوهش ها نشان می دهد که عواملی مانند سطح رشد کودک و شرایط  خانوادگی می توانند میزان تأثیر رادیو را مشخص کنند.

موافقان تلوزیون آنرا به عنوان بزرگترین کلاس درسی که جهان تا کنون به خود دیده است . معرفی می کنند و توانایی آن در ارائه تصویر در کنار صدا می دانند .

مخالفان تلوزیون عقیده داشتند که می تواند به فعالیت رادیو و مکالمات روز مره لطمه بزند. این نگرانی ها مشابه نگرانی در مورد فناوری های پیشین بود. ۷۰ % از محققان، اینترنت را مکانی معرفی کردند که کودکان می توانند در آن مطالب مفید و جذابی پیدا کنند ، پژوهش ها نشان می دهد که تأثیر رسانه بر رشد اجتماعی بر عواملی مانند : تعامل با خانواده،همسالان ، مدرسه و شبکه های ارتباطی بستگی دارد.

یکسان سازی آموزش ها ، ایجاد رفتارعادلانه آموزشی در انتقال مفاهیم و گستردگی مخاطبا ن از جمله مزایای این نوع شبکه ها به شمار می آید.  کارکرد تلوزیون در تدریس منظور از تدریس مستقیم، تولید رسانه درشرایطی است که ارتباط چهره به چهره بین شاگرد و معلم وجود دارد.  تدریس غیرمستقیم نیز معنای آموزش به کمک رسانه هایی است که به عنوان مکمل تدریس معلم در فرایند یادگیری موثرند . رادیو و تلوزیون آموزشی می توانند نقش های گوناگون را با توجه به این متغیر ها ایفا کنند. و همه اینها به برکت همان صدای اولیه است و خواهد بود.

امروزه بیشتر کشور ها سعی دارند تا با تقویت رادیو و تلوزیون های خود، پل ارتباطی بین فرهنگ ها و اندیشه هایشان با دیگر ملت ها بر قرار نمایند و در این خصوص به ساخت برنامه های فراخور فرهنگ آن کشور ها حتی به زبان آنها می پردازند.

رنگ ها نیز رسانه هستند!

رنگ نیز رسانه قوی است برای نمونه در تمام جهان چراغ قرمز ، قرمز و سبز، سبز است و یا در مقابل افراد شاخص فرش قرمز پهن می کنند این رسانه بین المللی هم دارای بار شدیدی است و در ساخت تصاویر بسیار مهم است .

رنگ با ورودش به سینما شاهکار تولید نمود و همین رنگ امروز در موسیقی و کنسرت ها نیز نقش مهمی را ایفا می نماید. رنگ ها در زندگی ما نقش بسیار مهمی دارند و از لباس تا حتی آرایش سر و صورت، معماری خانه و دکوراسیون انسان ها دخالت دارد و زبان مشترک ملت ها است و بیشتر کمپانی های تبلیغاتی به اهمیت این مهم واقف هستند .به همین دلیل همواره از رنگ ها در تولیداتشان به نحو احسن استفاده می نمایند. برای نمونه زبان رسانه گونه رنگ را روی بسته خمیر دندان می توان دید که از سفید به معنای پاکی و سلامت بهره می گیرد ویا از سیاه برای تاریکی و ترس و وحشت !

رنگ در رسانه نقش بسزایی دارد و تنوع رنگ ها در تصاویر بسیار مهم می باشد رنگ ها دارای درجه حرارت نیز می باشند و به همین دلیل در روانشاسی انسانها وجوامع بکار گرفته می شوند.

 

با سپاس از : دکتر جعفر صابری & ASHTI &JAFARSABERI

دیدگاهتان را بنویسید